Aktiv ferie viser sig at være sundest.

Videnskaben har talt: Det er sundt at rejse

Sundhed

Danskerne er et af de folkefærd, der elsker at rejse. Det kan måske lyde banalt og som en selvfølge, men ikke desto mindre er vi et af de folkefærd, der rejser mest. Det er selvfølgelig et godt tegn, da det siger noget om samfundet og befolkningens generelle velstand. Og der er ingen tvivl om, at det er en god idé at rejse med familie og venner. Ud over at det styrker samværet og fællesskabet, er det bare dejligt at være sammen med de personer, man elsker. Men nu viser det sig endvidere, at det ikke bare er dejligt at tage på ferie med familien. Videnskaben har nemlig således talt sit tydelige sprog: Det er sundt at rejse.

Du kender sikkert af, at rejser bidrager med godt humør og energi. Men faktisk findes der endnu flere gavnlige effekter. Ved at tage på en lang ferie hvert år, kan du nemlig forlænge dit liv og endda tabe vægt, såfremt du har brug for dette. Derudover reducerer rejser risikoen for f.eks. hjerteanfald, stress, søvnbesvær og meget mere. Rejser giver dig mulighed for at koble af og holde pause fra en travl hverdag.

Derfor er aktiv- og sportsrejser en god idé

Mange mennesker føler sig bedre rustet til at møde hverdagen, når de kommer hjem fra en længere rejse eller ferie. Undersøgelser viser endvidere, at særligt aktiv ferie har en sundhedsfremmende virkning på vores krop og sind.

At være aktiv under en rejse eller ferie med sine nærmeste, er med til at styrke mange ting. For eksempel bliver fællesskabet altid styrket af at være aktive sammen. F.eks. er der i dag flere som tager på fodboldrejser som en gruppe for at opleve en sport, som de fleste holder af. Og selvom fodboldrejser primært handler om at se andre være aktiv, så er der intet til hindre for at man selv kan være det, da fodbold er en udbredt kultur i hele verden. Når vi ser andre dyrke fodbold eller sport generelt, så får vi også selv lyst til at være med.

I dag er der også mange sportshold, der hvert eneste år planlægger sportsrejser, der skal være med til at bringe gruppen tættere sammen. Her kan der være flere sportsgrene involveret så som håndbold, fodbold, basketball m.m. Fakta: At være aktiv styrker dit personlige helbred, hvilket kan give dig et markant større overskud i din hverdag.

Det er en engelsk psykoterapeut, der har udført undersøgelsen og fremført de spænende resultater, der viser, at en rejse kan have stor indflydelse på menneskers sundhed. Undervejs i processen har man taget mål af blodtryk og søvnkvaliteten hos personer, der har været på en to uger lang ferie. Resultaterne viser, at personer her havde lavere blodtryk og en bedre søvn.