Undgå disse skader hvis du spiller fodbold.

Undgå disse udbredte skader i fodbold

Sport

I dag kan man dårligt overvære fodbold i tv’et eller på stadion, uden at en spiller kommer til skade og må lade sig udskifte. Men det er ikke altid, at det er til at finde ud af, hvordan og hvor en spiller er blevet skadet. Er det hovedet, den er galt med? Knæet eller anklerne? Der er rigtig mange bud, fordi fodboldspillere kan få mange forskellige skader. Et andet problem er, at man ikke altid kan vide sig sikker på, om en spiller nu også er så skadet, som han ser ud til at være. I denne artikel kigger vi på nogle af de skader der kan opstå i forbindelse med fodbold.

De værste skader i fodbold kan være langvarige

Man kan komme rigtig galt afsted, når man spiller fodbold. Nogle af de skader, fodboldspillere frygter mest, handler om skader i knæene. Hvis man for eksempel skader menisken eller korsbåndet, kan det rent faktisk være potentielt karrieretruende. Derudover kan det også være meget alvorligt at rive ledbåndet over, da det kræver en masse og langvarig genoptræning at komme tilbage på banen.

Nogle fodboldspillere er meget uheldige, når det kommer til skader. Ofte forholder det sig nemlig sådan, at spilere, der allerede har været skadet et sted før, har nemmere ved at blive skadet igen. Og derfor kan man hurtigt komme til at bruge mere tid på sidelinjen frem for inde på banen. Helt at undgå skader kan være svært og det handler derfor om at kende sine fysiske grænser så risikoen minimeres.

Her er de mest typiske skader i fodbold

Der er mange potentielle skader i fodbold, men nogle går mere igen end andre:

  • Fibersprængninger er meget kendt blandt fodboldspillere
  • Trælår er en af de mest irriterende ting, man kan få. Det gør hamrende ondt, men er sjældent alvorligt.
  • Korsbåndsskader kan være karrieretruende for fodboldspillere.
  • Meniskskader er ligeså meget alvorlige.

Frygten for skader som disse bør dog aldrig afholde en fra at spille fodbold.