At istandsætte badeværelset kan være én måde til bedre trivsel i hverdagen.

Trivsel i hjemmet: Et lækkert badeværelse giver livskvalitet

Trivsel

Velkommen til endnu et indlæg til hvordan vi kan forbedre vores trivsel og denne gang i hjemmet. For mange danskere har det været nogle lidt stramme år. Krisen har stadig ligget i baghovedet siden 2008, og derfor er det vigtig vi husker at pleje os selv, da det en vigtig del i forhold til at styrke vores trivsel og livskvalitet. En af måderne man kan opnå dette er mål, er ved at give sig selv gaver og nye ting i hjemmet, hvis økonomien ellers er til det. Det kan være enkelte ting men det kan også være forbedringer til hjemmet, f.eks. i form af et nyt badeværelse. Badeværelset er et rum som vi bruger hver dag og det er derfor vigtigt, at det påvirker vores trivsel på en positiv måde. Vi vil her komme med nogle forslag til, hvordan du kan forny dit badeværelse, med moderne elementer der kan gøre dig gladere i hverdagen.

Fem ting til badeværelset der giver bedre trivsel

Når du skal investere og lave et nyt badeværelse, så er det en god idé at vælge nogle komponenter, der kan virke i mange år frem og som samtidig giver dig et positiv intryk af rummet. Dermed sætter du fra start, de bedste rammer for bedre trivsel. Et nyt badeværelse er samtidig ikke bare noget man lige går ud og køber. Så tag disse råd med på vejen og find ud af, hvad der passer bedst ind i dit liv.

En brusedør af glas: er på meget kort tid blevet populært. Grunden til at brusedøren i glas er værd at foretrække, frem for de klassiske badeforhæng af plastic, er blandt andet, at forhængene er besværlige at rengøre. Vælger du en brusedør i rent glas, så er du garanteret et tidsløst design, der holder om både ti og tyve år. I forhold til et bruseforhæng er det også meget nemmere og overskueligt at fjerne overskydende vand fra. Rens siderne med vand efter benyttelse, så skulle du undgå at kalk eller andre urenheder sætter sig fast på brusedøren.

Det lineært gulvafløb: Det kvadratiske gulvafløb er at finde i mange badeværelser i dag, gerne nogle, der er lidt ældre. Men problemet med det kvadratiske gulvafløb er, at vandet fra brusekabinens sider skal falde præcist ned i afløbet, mens du tager dig et bad. Her er der nogle fordele, hvis du i stedet vælger hjørneafløbet eller det lineære gulvafløb til badeværelset. De afløb kræver nemlig, at det kun er én af siderne, som vandet skal løbe nedad. Det lineære afløb bliver installeret og monteret op ad den væg, du ønsker, hvilket derved giver en mere naturlig og glidende overgang mellem afløb og gulv. Du undgår også at afløbet ligger som et stort, klodset felt midt i brusenichen. Det lineære afløb er derimod langt mere diskret og falder naturligt ind med resten af brusenichen.

En brusevæg af glas: Denne komponent er ligesom brusedøren en oplagt mulighed for at påbegynde et stemningsfuldt og personligt badeværelse, idet, at brusevæggens elementer kan spille sammen med både brusedøren og håndvasken i badeværelset. Det gælder både de materialer og måden, hvor du som indretter af badeværelset kan lege med lyset. Glasvægge er ligesom brusedøren af glas et tidsløst design, der aldrig bliver upopulært eller går af mode. Brusevæggen af glas er endvidere tilpas neutral til, at den nemt kan indrettes i samme stil som resten af badeværelset, uden at det behøver at blive kedeligt eller ensformigt at kigge på. Ligesom brusedøren er brusevæggen desuden meget nem at holde ren. Det kræver bare, at du husker at skrabe vandet ned fra siderne, for at undgå urenheder som snavs eller kalk.

Rustikke elementer af træ: Det rustikke element er blevet utroligt populært inden for de seneste år i dansk design og er næsten at finde i alle badeværelser rundt omkring i de danske hjem efterhånden. Uanset alderen på badeværelset, det gælder både nye som gamle. Og man forstår hvorfor, for det er en enkel måde at tilføje et mere anderledes og personligt præg på badeværelset, der nemt kan ende med at blive en blanding af glas og stål i sort/hvide farver. En taburet af træ eksempelvis, eller en hylde eller bare en ramme af noget træ i en stærk farve kan sørge for, at det nye badeværelse får et moderne pift.

Trivsel er ikke noget der kommer af sig selv. Det er noget vi må arbejde for! At renovere dit badeværelse kan være en måde til at få mere glæde ind i dit liv på.