Sport så som fodbold øger dit barns indlæringsevne.

Sport er sundt for dit barns indlæringsevne

Sport

At sport er sundt for børn i alle aldre, kommer ikke som noget lyn fra en klar himmel. Det har vi vidst i gennem længere tid. Men nu konkluderer en rapport fra Vidensrådet for Forebyggelse, at det er en god idé, at folkeskolen satser på mere bevægelse i fremtidens folkeskole.

Der er flere grunde til, at sport er en god ide for dit barn. Udover at det vil styrke hele systemet hos dit barn, er der samtidig en masse sociale læringsaspekter, der kan opnås ved at lade barnet engagere sig i sociale, sportslige sammenhænge. Specielt holdsportsgrene som fodbold og håndbold kan være med til at give barnet en idé af individets betydning i holdmæssige sammenhænge. Det kan være meget lærerigt for et barn at finde sig selv i sådanne sammenhænge, hvor hele holdet skal fungere, for at spillet er sjovt.

Sport er både sundt og lærerigt for dit barn – men hvorfor?

Der er flere grunde til, at det er en god idé at lade dit barn udøve sport. Men hvad handler det egentlig om?

  • Rapporten fra Vidensrådet for Forebyggelse viser, at dit barns indlæringsevne forbedres, når barnet dyrker sport.
  • Samtidig bliver dit barn stærkere i sociale sammenhænge ved at dyrke sport. Sporten giver også barnet et helt naturligt netværk af potentielle venner, der kan gøre skoledagen lettere.
  • Derfor er det en rigtig god idé at kombinere sport og leg med den faglige læring i skolen.

Forskning viser, at børn, der er inaktive har en markant større sundhedsrisiko. De har simpelthen ikke det samme kropslige forsvar, det vi kalder immunforsvaret, som børn, der er aktive i dagligdagen. Derfor er der ej heller ingen tvivl om, at det er en god ide at sende dit barn til sportslige aktiviteter. Samtidig er sport og motion med til at forebygge en lang række sygedomme i alle aldre. Kan kan holde sig aktiv hele livet, så er dette klart bedst, både fra et mentalt og fysisk perspektiv.