Mobiltilbehør forener sport og sund livsstil

Mobiltilbehør forener sport og sund livsstil

Sport

Danmark er et sportselskende folkefærd, og for mange danskere involverer hverdagen enten boldspil, gymnastik, motionsidræt eller andre former for sport. Sport er naturligvis en ældgammel tradition, men indenfor de senere år har rigtigt mange sportsgrene været vidne til en mindre revolution som resultat af moderne teknologi. For ligesom smartphones og de dertilhørende mobiltilbehør eller gadgets, kan være meget nyttige til arbejde, underholdning og planlægning, så kan forskellige gadgets også komme til at spille en stor rolle i sport. I denne guide kan du orientere dig i et udpluk af de muligheder, smartphoneteknologien giver dig som sportsudøver.

Det mest basale

For at starte med det mest åbenlyse, så er det alfa og omega for at integrere din smartphone i dit sportsliv, at du har mulighed for sikkert at medbringe telefonen under din løbetræning, din cykeltur eller på golfbanen. Dette kan du gøre med et løbearmbånd, som lader dig fastspænde din telefon til armen eller benet. Derved risikerer du ikke at tabe telefonen ud af hånden eller bukselommen, hvorved den let kan gå i stykker. Hvis du har telefonen med dig, har du mulighed for at benytte dig af et væld af apps, f.eks. Endomondo, der er designet til at give dig overblik over kalorieforbrænding, puls og gennemsnitshastighed i forbindelse med sport, træning og fitness. Der findes også mange apps, som fokuserer på en bestemt sportsgren, og som hjælper dig med at holde styr på dine resultater og udvikle dig.

Sæt trådløs lyd på

Der er flere fordele ved at medbringe telefonen under træningen. Én af dem er, at telefonen kan bruges til at høre musik, hvilket kan være en supergod motivationsfaktor. Med et sæt nye bluetooth høretelefoner er du fri for ledninger, hvilket giver dig maksimal bevægelsesfrihed til at give den fuld gas på banen eller på løberuten.

De mere specifikke gadgets

Et løbearmbånd og et par gode høretelefoner kan komme stort set alle sportsudøvere til gavn, men der findes også et enormt udvalg af gadgets, som er designet mere specifikt til enkelte sportsgrene. F.eks. kan du få smartphoneholdere, som kan monteres på din cykel. Dette kan hjælpe dig til at indsamle og organisere data fra cykelruten. Er du til vandsport, kan du få særligt vandtætte hylstre til smartphones, som sikrer din telefon overlevelse, hvis uheldet skulle være ude og du taber mobilen i vandet.

Er du til tennis, fodbold eller golf, og elsker du at nørde med data og statistik over din præstation på banen, kan du i dag få sensorer, der i samspil med din smartphone fremstiller tabeller og endda små videoklip, som du kan se efter din træning, så du ved, hvilke aspekter af dit spil der skal forbedres, hvis du skal nå helt til tops.

Sport anno 2018

Er du sportsudøver, kan der således være masser af hjælp at hente i forskellige gadgets, uanset om du dyrker sport som motion og som en del af en sund livsstil, eller om du er blandt eliten. Der findes nemlig både gadgets, der skal hjælpe med motivationen og gøre træningen mere praktisk og overskuelig, og gadgets, der lader dig fintune din præstation ned i mindste detalje. Denne guide er langt fra udtømmende, men tænkt som inspiration til dig, der gerne vil integrere teknologi i din sport og træning. Der findes apps og gadgets, der kan hjælpe dig på alle tænkelige måder, og du kan garanteret finde lige præcis det hjælpemiddel, du har savnet, hvis du går på jagt på det store marked. Find mere inspiration og information om sportsrelaterede gadgets her.