Få en sundere hverdag med ergonomiske kontormøbler.

Få mere energi i hverdagen med de rette kontormøbler

Sundhed

I det danske samfund er der i disse år kommet et stort fokus på, hvordan danskerne skal leve længere og sundere. Det kan dog være svært at følge alle de gode råd angående sundhed, hvis man har en travl arbejdsdag, der det meste af tiden foregår siddende på en kontorstol. Sidder man forkert, kan det også føre til spændinger i kroppen og hovedpine. Heldigvis kan du selv sørge for, at de kontormøbler du bruger i hverdagen, kan være med til at gøre arbejdsdagen lidt mindre stillesiddende og lidt sundere for dig selv.

Ergonomiske kontormøbler gør en forskel

Det er vigtigt, at du på kontoret har en kontorstol, der er afslappet og behagelig at sidde på i længere tid af gangen. Noget af det bedste for dig selv er derfor en ergonomisk kontorstol. Dette kontormøbel er god for både din bevægelse og balance i kroppen. Kontorstolens materialer og form gør også, at din krop sidder naturligt, uanset hvilken stilling du sidder i. En naturlig stilling for kroppen fører til et bedre blodomløb i kroppen, der derved forhindrer ubehag ved at sidde i lang tid. Du har derfor større overskud til at fokusere 100 procent på dit arbejde.

Det er ikke sundt for kroppen at blive i den samme stilling hele dagen eller blot længere tid ad gangen. Derfor kan det være en fordel at have nogle kontormøbler, som du kan arbejde ved stående. Her er et justerbart hæve sænkebord en fordel, da du derfor kan stå op og arbejde i intervaller, så dine ben strækkes og får blodet tilbage. Her er der også mulighed for lidt mini-motion i form af knæbøjninger, armstræk, balancetræning og andre former for træning, der ikke kræver, at du flytter dig fra kontoret. Dette skrivebord er derfor en god idé at have på kontoret, hvis du vil undgå at sidde ned hele dagen.

Et andet råd, ud over kontormøblerne nævnt ovenfor, er den måde, som du bruger din mus på. Sørg for ikke at have din for tæt på kroppen, og lad underarmen hvile på bordpladen.