David Beckham i ny dokumentar for sundhed.

Ny dokumentar sætter sundhed i centrum

Sundhed

Fodbold er i dag blevet en så stor sport, at spillet har betydning for mennesker over hele verden. Selv i de allerfattigste kvarterer af verdenshjørnerne har fodbold en indflydelse på borgernes levevis og sundhed. Det er nemlig den glæde, som spillet skaber, der er blevet en vigtig del af mange menneskers liv. Ikke om man har de nyeste fodboldstøvler fra Nike og ikke engang, om man spiller med en rigtig fodbold. Netop dette forsøger David Beckham at sætte fokus på i en ny dokumentar, der handler om hans arbejde for Unicef. Her tager han på fodboldrejser til flere destinationer på kun 13 dage.

David Beckham ved, hvad fodbold betyder verden over

Det er netop glæden ved fodbold, som David Beckham forsøger at sprede verden over i den nye dokumentarfilm. Her tager den engelske verdensstjerne på en fodboldrejse til syv kontinenter, hvor han stabler en fodboldkamp på benene med de lokale. Dokumentarfilmen er et bevis på, at fodbold ikke bare er et globalt spil. Det er også et sprog. Og det kan spilles af alle. Med alt. Der er flere steder i verden, hvor man stadig ikke spiller med læderbolde, som vi kender det fra herhjemme. Men det betyder ingenting, så længe man kan få lov til at røre sig sammen med sine venner. På fodboldrejsen kommer han tæt på de lokale, deres kultur og sundhedsudfordringer.

Fodbold kan nemlig spilles overalt. Man har ikke brug for rigtige mål. Og i Afrika har de tilsyneladende ikke engang brug for en rigtig fodbold. Filmen er et bevis på, hvor stor en sportsgren fodbold er. Den største set på globalt plan. Og det er dejligt bekræftende, at der findes enkelte personligheder, der har lyst til at give noget igen til den verden, der har givet vedkommende så meget. Der er ingen tvivl om, at David Beckham som ambassadør for Unicef er en af dem, der er med til at give noget tilbage. Hvis du elsker fodbold, er der ingen tvivl om, at du også vil elske denne dokumentar med titlen David Beckham – tilbage i trøjen. Om dokumentaren samtidig vil resultere i flere fodboldbilletter eller fodboldrejser med fokus på sundhed må tiden vise.