Algebehandling af eternittag kan være sundhedsskadeligt.

Er algebehandling af eternittage sundhedsskadelig?

Sundhed

Mange danskere kan lide at give deres tag en algebehandling en gang om året, fordi det har flere fordele. For det første er der ingen tvivl om, at et hus altid fremstår pænere, når taget på huset er ordnet. Det er det, dine gæster ser som det første. Og derfor er det vigtigt at tage sig godt af taget, da det samtidig skal holde mange år. Men hvad gør man, hvis man er indehaver af et skrøbeligt tag, der skal plejes med nænsomhed og på den rette vis?

Sådan behandler du sikkert dit eternittag med en algebehandling

De fleste husejere i Danmark holder meget af deres eternittag, fordi holdbarheden af det er utrolig lang. Det er der mange husejere, der sætter pris på, fordi det kan være en kostelig affære at skulle skifte tag. Desværre er denne tagtype også berygtet for mere kedelige ting, der kan udgøre en sundhedsrisiko. Derfor er det vigtigt at tage en række forholdsregler, før man går i gang med at give sit eternittag en algebehandling eller algerensning.

For eksempel må man aldrig højtryksspule et eternittag, fordi det kan frigive asbesten i taget. I stedet må man tålmodigt anvender blødere midler, som for eksempel en børste eller svamp. Nogle firmaer har dog specialdesignede maskiner, der kan spule taget, for at få et endnu bedre resultat. Her er der ikke chance for, at asbest i taget frigøres, hvilket betyder, at metoden er lovlig.

Vi anbefaler derfor at du kontakter et professionelt firma, hvis du ønsker at få foretaget en algebehandling af et eternittag, for at være på en sikre side. På den måde løber du ikke en sundhedsmæssig risiko samt risiko for at bryde loven.